FİNANS

Emlak Sektörü Faizsiz Ev Alma Sistemleri İle Canlanmaya Devam Edecek!

1991 yılında Türkiye’yi faizsiz ev ve araba alma ile tanıştıran “faizsiz yatırım sistemi” son yıllarda iyice etkisini artırmaya başladı

Sistem ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Vizyon Evim Genel Müdürü Şahin Aygün, faizsiz olması, konut finansman maliyetinin daha düşük olması, bireysel ve esnek bir ödeme yapısına sahip olması, kira öder gibi ev sahibi olunması, finans işlemlerinin kolay ve kısa sürede tamamlanması gibi nedenlerden dolayı insanların tercih ettiği bu sistem, piyasada etkinliğini giderek artırdığını dile getirdi.

Aygün, “1991 yılında başlayan bir serüvenden bahsediyoruz. Tabi reel sektör içerisinde çok küçük bir pasta payından bahsediyoruz. Fakat son üç yıldır sektörde çok ciddi bir büyüme var. Faizsiz yöntemlerin bilinirliğinin artması kişilerin intiba göstermelerine olanak sağladı. Bilinirliğin artması ve güvenilirliğin pekişmesi sektörde büyümeyi beraberinde getirdi haliyle. Bu sektörün bugüne kadar hep fayda vermesi ve bu faydanın doğru aktarımı sektöre canlılık kazandırdı” şeklinde konuştu.

“Faizsiz ev alma sistemi ile 1 milyondan fazla aile konut sahibi olmuştur”

Aygün, “1 milyona yakın yapılmış ve satılamamış konut mevcut. Faiz oranlarının yüksek olması ve kişilerin maddi anlamda sıkıntı yaşamamak istemeleri bu konutların satışı önünde engel olmaktadır. Faizsiz finansman sistemi sayesinde kişiler ödeme güçlüğü yaşamadan, alacakları finansmanla dilediği yerden dilediği konutu ek maliyet olmadan alabileceğinden sektöre bir canlılık katacaktır. Bu yöntemler sayesinde amaçlanan ise inşaat sektöründeki durgunluğun giderilmesi ve herkesin ev sahibi olmasını sağlamaktır. 2017’de 27 binlerde olan faizsiz konut satışı, 2018’de yüzde 110 artışla 60 bin adede ulaştı. Faizsiz ev alma sistemi ile 1 milyondan fazla aile konut sahibi olmuştur. Bu veriler de gösteriyor ki emlak sektörü faizsiz ev alma sistemleri ile canlanmaya devam edecektir” dedi.

Kaynak:Faizsiz Haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir