EKONOMİ-FİNANS

Katılım Bankalarından Sosyal Sorumluluk Projeleri

İslamiyet’te hayırseverliğin önemi göz önünde bulundurulduğunda katılım bankaları, yardımlaşma esasına dayanarak tüm toplum kesimleri için ideal bir dünya hedefliyor

Sosyal sorumluluk, herhangi bir karşılık beklenmeksizin tamamen insanlığa ve çevreye yararlı faaliyetlerin hayata geçirilmesi için hazırlanan projelerin tümünü kapsamaktadır. Sosyal sorumluluk projelerinde yer alan kişiler, gönüllü bir şekilde görev alarak herhangi bir menfaat gözetmemektedir.

Tüm sektörlerde olduğu gibi finans sektöründe de kurumsal sosyal sorumluluk (KSS) alanında yoğunlaşma bulunmaktadır.

İslamiyet’te hayırseverliğin önemi göz önünde bulundurulduğunda katılım bankaları, yardımlaşma esasına dayanarak tüm toplum kesimleri için ideal bir dünya hedefliyor. Böylece yerel ve millî değerlerin korunmasının yanı sıra duyarlı bireylerin yetişmesine katkıda bulunulmakta ve ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarının giderilmesine destek olunmaktadır.

KUVEYT TÜRK’TEN ÖĞRENCİLERE ROBOTİK VE KODLAMA EĞİTİMİ

Kuveyt Türk, kurumsal sosyal sorumluluk alanında Türk Kızılay ve Milli Eğitim Bakanlığı ile iş birliğine giderek 2018 yılında hayata geçirdiği ‘1010 Kâşif Projesi’ kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki okullara kodlama ve robotik eğitimi hizmeti götürmeye devam ediyor. ‘Hayallerimizdeki geleceği değerlerimizle kodluyoruz’ anlayışıyla hayat bulan 1010 Kâşif Projesi’nde Kuveyt Türk’ün gönüllü çalışanları görev alıyor. Öğrencilerin teknolojiyi bilinçli ve ölçülü kullanma yeteneklerinin gelişimine de katkı sunan projeyle başta Yatılı Bölge Okulları olmak üzere devlet okullarındaki 10-14 yaş arası meraklı kâşiflerden her yıl en az 1010 öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Eğitimin sonunda kodlama kitleri okullara hediye ediliyor. Böylece eğitim alan çocuklar hem kendilerini geliştiriyor hem de arkadaşlarına kodlama eğitimiyle ilgili yardımcı oluyor.

ZİRAAT KATILIM’DAN YAPAY ZEKA ATÖLYESİ

Ziraat Katılım, T.C. Milli Eğitim Bankalığı ile yaptığı işbirliği kapsamında ARGEM’de (Araştırma Geliştirme Eğitim ve Uygulama Merkezi Ortaokulu Lisesi) kurulan Yapay Zekâ Atölyesi’nin açılışını gerçekleştirdi. BİLSEM’e (Bilim ve Sanat Merkezleri) kayıtlı öğrenciler arasından belirli kriterler doğrultusundaki değerlendirmelerle öğrenci seçim kampına çağırılan ve burada başarılı olanlar, ARGEM öğrencisi olmaya hak kazanıyor.

ÇOCUKLARA GÖNÜL VER

Türkiye Finans, 2018 yılında “Çocuklara Gönül Ver” ismiyle bir proje başlattı. Proje ile birlikte ihtiyaç olan bölgelerde birer kitap kurma kampanyası gerçekleştirildi. Bu kapsamda Genel Müdürlük binasına ve tüm şubelere kitap kumbaraları yerleştirildi ve kısa sürede 10 bine yakın kitap toplandı. Türkiye Finans, çocuklara kitap okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefleyen söz konusu kampanyayı 2019 yılında da sürdürdü. Türkiye Finans 2019 yılında da “Çocuklara Gönül Ver” projesi kapsamında; Diyarbakır’ın Silvan ve Çermik ilçesindeki ilköğretim okullarının İyilik Kulubü üyeleri ile dış cepheleri ve sınıflarının boyanmasını sağladı. Mardin ve Erzurum’daki iki köy okulunda da “Türkiye Finans Çocuklara Gönül Ver” oyun parkları kurdu. Ayrıca; Banka İyilik Kulubü aracılığı ile 14 ilde bulunan 50 köy okulundaki 1400’e yakın çocuğa kışlık ayakkabı gönderimi gerçekleştirdi.

Kaynak: Yeni Şafak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir