Türkiye Finans,“Robotik Süreç Otomasyonu” Projesi ile 3.’lük Ödülü Kazandı

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 19. Bilişim Zirvesi’nde, BThaber gazetesinin ikinci kez organize ettiği “Teknoloji Kaptanları Ödülleri”nin kazananları açıklandı.

Türkiye Finans, Bilişim Zirvesi’19 çatısı altında organize edilen Teknoloji Kaptanları Yarışması kapsamında “Yılın İnovasyon Projesi” kategorisinde “Robotik Süreç Otomasyonu” projesi ile 3.’lük ödülünü kazandı.


Robotik süreç otomasyonu (Robotic Process Automation – RPA) nedir? Nasıl çalışır?

Robotik süreç otomasyonu (RPA) gelişimini sürdüren bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Aslında yapay zekâ (AI), iş akışı otomasyonu ve “screen scraping” olarak tabir edilen yaklaşımları benimseyerek günümüze kadar yol alan bu otomasyon biçiminde robotlar, tekrarlanabilen ve kesinlik bekleyen görevleri makine öğrenmesi yoluyla yapabilme imkânı sunmakta. Bu sayede çeşitli ortamlarda önceden tanımlanmış pek çok görevi yapabilen bu robotlar, e-postaları kontrol edebilir, izin verilen uygulamalar ve API’ler ile bağlantı kurup, hesaplamalar yapabilir ve hatta fatura tutarı doğrulaması yaparak fatura kesebilme gibi yetenekleri kazanabilir durumdalar.

Bugün geldiğimiz noktada robotik süreç otomasyonu (RPA) kurumunuzun verimliliğini pek çok konuda artırabilirken, maliyetlerinizi daha rahat kontrol edebilmenizi sağlamakta.

Dijital dönüşümün bir parçası haline gelen RPA’nın değerli sonuçlar yaratabilmesi için süreçlerin iyi analiz edilmesi, doğru tasarlanması ve planlanması gerekmekte. Örneğin bir bankanın yasal talep sürecinde detaylı ve titizlikle oluşturulmuş 13 görev için 85 robot bir yılda 1,5 milyon talebi işleyerek 200’den fazla çalışanın kapasitesine eşit bir iş gücü yaratabilmiştir.* Bu da banka çalışanlarının farklı konulara odaklanabilmesine ve daha verimli çalışabilmesini sağlamıştır.

Bu yönden baktığımız robotik süreç otomasyonunun avantajları nelerdir?

  • Hızlı ve tutarlı sonuçlar elde etmenizi sağlar.
  • Hata ve risk payını sıfıra indirir.
  • İnsan kaynağını daha verimli kullanabilme imkânı sunar.
  • 7 gün 24 saat çalışarak rutin işlemleri tamamlayabilir.
  • Operasyonel yükleri azaltır

Finansal hizmetler, muhasebe, insan kaynakları, tedarik zinciri yönetimi ve müşteri hizmetleri gibi alanlarda çeşitli akış ve süreçlerin otomasyonuna olanak sağlayan RPA, faturaların oluşturulması ve iletilmesi, sahtekârlık (fraud) bulgularının ortaya çıkarılması, kart aktivasyonları, hizmet sipariş yönetimi ve raporlama gibi işlemleri gerçekleştirerek kurumunuzdaki operasyonel yükleri azaltabilmektedir.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir