2024 İslam Kalkınma Bankası Ödülü’ne Prof. Dr. Mehmet Asutay Layık Görüldü

Profesör Mehmet Asutay, İslam ekonomisi ve finansı alanına yaptığı önemli ve etkili katkılardan dolayı 2024 İslam Kalkınma Bankası (IsDB) İslam Ekonomisinde Etkili Başarı Ödülü’nün birincisi seçildi.

Durham Üniversitesi’nde Ortadoğu ve İslami Siyasi Ekonomi&Finans Profesörü olan Mehmet Asutay, İslam ekonomi ve finans alanındaki öncü ve etkili çalışmalarıyla tanınan bir akademisyen olarak, 2024 İslam Kalkınma Bankası (IsDB) Etkili Başarı Ödülü’nü kazandı.

Prof. Asutay, özellikle İslam ahlak ekonomisi üzerine yaptığı yenilikçi çalışmaları ve İslam finansını sürdürülebilir kalkınma ve insan refahını destekleyecek şekilde şekillendirmesiyle dikkat çekti. IsDB tarafından düzenlenen ödül töreninde, Prof. Asutay’a İslam Kalkınma Bankası Grubu Yıllık Toplantıları çerçevesinde 27-30 Nisan 2024 tarihlerinde Riyad, Suudi Arabistan’da ödülü takdim edilecek.

ÖDÜL SÜRECİ VE KRİTERLER

Her yıl farklı bir uzman komitesi tarafından seçilen IsDB Ödülü kazananları, IsDB Grubu dışından bir komite tarafından koordine ediliyor. Prof. Asutay’ın özgün katkıları, özellikle İslam ekonomisini ahlaki bir ekonomi olarak yeniden yapılandırma çabaları, politika yapıcılar için somut uygulamalar ve pratik çözümler sunuyor.

İslam Kalkınma Bankası Enstitüsü Hakkında

İslam Kalkınma Bankası Enstitüsü (IsDBI), İslam Kalkınma Bankası Grubu’nun bilgi işaretidir. İslam ekonomisi ve finans ilkeleri tarafından yönlendirilen IsDB Enstitüsü, IsDB Üye Ülkelerinin ve dünya çapındaki çeşitli Müslüman toplulukların sürdürülebilir ekonomik ilerlemesini desteklemek için yenilikçi bilgiye dayalı çözümlerin geliştirilmesine öncülük etmektedir. IsDB Enstitüsü öncü araştırma ve özgün ekonomik analiz, insan sermayesi geliştirme ve bilgi yaratma, yayma ve yönetme yoluyla ekonomik kalkınmayı mümkün kılar. Enstitü İslami finans ekosistemlerini mümkün kılmak için girişimlere öncülük etmekte ve sonuçta Üye Ülkelerin kalkınma hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmaktadır. IsDB Enstitüsü hakkında daha fazla bilgi www.IsDBInstitute.org adresinde mevcuttur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir