Bahreyn Zirvesi, İslami Finanstaki Trendleri Ve Dönüm Noktalarını Araştırıyor

İslami finans dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Bahreyn, bilgi sermayesini ilerletme ve sektörde yeniliği teşvik etme konusunda öncü olmaya devam ediyor.

AAOIFI, Uluslararası İslami Finans Piyasası ve İslami Bankalar ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi gibi etkili küresel İslami standart belirleyici kurumlara ev sahipliği yapan krallık, İslami fintech ve dijital dönüşümlerdeki gelişmelerin ön saflarında yer alıyor.

IFN, çok taraflı stratejik ortak olarak IsDB’nin desteğiyle, bu hafta Wyndham Grand Manama’da Dünya İslami Finans Diyalogları 2023’e ev sahipliği yaptı.

Bir günlük zirve, Bahreyn Merkez Bankası Bankacılık Denetimi İcra Direktörü Khalid Hamad Al Hamad’ın açılış konuşmasıyla başladı ve ardından ilk oturum gerçekleşti.

İslami finans piyasalarının büyümesi yoluyla ivme kazanmanın tartışıldığı bir platform görevi gördü.

Organizatör IFN’ye göre, bu tartışmada Şer’i uyumlu finans ve sermaye piyasalarının geçtiğimiz yıl içinde kaydettiği kayda değer başarılar ve kilometre taşları ile düzenleyici ortamların İslami piyasaların büyümesi ve gelişmesi üzerindeki etkisi araştırıldı.

Aynı zamanda piyasa düzenlemelerinde yapılabilecek değişiklikleri ve piyasa derinliğinin ve likiditesinin arttırılması, ürün inovasyonunun teşvik edilmesi ve yatırımcı tabanının genişletilmesi, şirketler için finansman yolları, İslami finans piyasalarında devam eden yenilikler ve Şeriat’ın nasıl uygulanacağı dahil olmak üzere İslami sermaye piyasasının gelişimini de içeriyordu. uyumlu yapılar temiz enerji projelerinin ve altyapısının finansmanına da uygulanabilir.

İkinci oturum, İslami finans hizmetlerinin inovasyonu, dönüşümü ve dijitalleşmesi yoluyla yeni zirvelere ulaşmaya odaklandı.

Konulardan bazıları, geçen yıl İslami bankacılıkta yaşanan önemli kilometre taşlarını ve önemli gelişmeleri ve sektör için mevcut görünümün ne olduğunu içeriyordu.

Ayrıca İslami finans hizmetlerinin dijitalleşmesine de yer verildi:

– Neyin işe yaradığı, neyin yaramadığı ve bunun İslami finans hizmetlerinin gelişimi ve dönüşümü için ne anlama geldiği,

– İhtiyatlı düzenleyici ortamlar,

– 1. Kademe ve 2. Kademe Sukuk hakkındaki tartışmalar ve İslami finans hizmetlerine neler sundukları

– Finansal kurumlar ve finansman seçenekleri

WIFD 2023 panelistleri arasında şunlar yer alıyor:

*Bilal Kahlon, Ortak ve Finans Başkanı –- Suudi Arabistan, Trowers & Hamlins

*Elina Mohamed, Grup Genel Danışmanı, Bapco Energies

*Fawaz Ghazal, FLOOSS CEO’su

*Dr Gulnar Mulla, Finans Bölümü Başkanı, Teknoloji Üniversitesi, Bahreyn

*Hakan Özyon, CEO, Hicaz Finansal Hizmetler

*Husain Sayed, CEO, Safaghat WLL

*Ijlal Alvi, CEO, Uluslararası İslami Finans Piyasası

*Luma Saqqaf, CEO, Ajyal Sürdürülebilirlik Danışmanlığı

*Mughees Shaukat, Kıdemli Müdür, AAOIFI

*Rachid Ettaai, İş Geliştirme Müdürü, İslami Bankalar ve Finansal Kurumlar Genel Konseyi (CIBAFI)

*Dr Rizwan Malik, Başkan, İslami Finans Merkezi, Bahreyn Bankacılık ve Finans Enstitüsü

*Sabir Ahmed, İcra Direktörü, İslami Köken, Standard Chartered Bank

*Dr Shaher Abbas, CEO, IFIN Services

*Tamer Al Maug, Genel Müdür, Codebase Technologies

IFN üçüncü kez Bahreyn’e geri döndü ve panelistler arasında açıklığı sağlamak için Chatham House Kuralları kapsamında Diyaloglar Formatını sundu; bu, video kaydının olmadığı, medyanın bulunmadığı ve etkinlik sonrası raporda herhangi bir atıf yapılmadığı anlamına gelir.

120’den fazla delegenin katılımıyla etkinliğin verimli katılım, kapasite geliştirme ve ağ oluşturma fırsatları için bir platform sağladığını ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir